Nieuwsbrief 03

9 januari 2018 15:16

N345 Rondweg Voorst

Inmiddels zijn we een aantal maanden bezig met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de Rondweg Voorst. Vanaf januari 2018 gaan we verder met het aanleggen van de rondweg. We starten met de parallelweg. Deze parallelweg gaan we gebruiken als bouwweg. Zo hoeft het bouwverkeer niet door Voorst te rijden.

Van noord naar zuid

De rondweg inclusief rotondes, fietstunnel en viaduct wordt van noord naar zuid aangelegd. We starten in januari 2018 met het aanleggen van de parallelweg tot aan de Enkweg. De parallelweg is in totaal 1,3 km lang en hiervoor is 5.000 ton fundering nodig.

 

Na de aanleg van de parallelweg worden beide rotondes aangelegd. Zodra de rotondes klaar zijn worden deze aangesloten op de huidige N345 (Rijksstraatweg). Tegelijkertijd met het aanleggen van de rotondes kunnen we ook starten met de aanleg van het viaduct aan de Enkweg en daarna met de onderdoorgang voor fietsers en voetgangers bij de Klarenbeekseweg.

 

Rondweg open

De nieuwe rondweg wordt op het allerlaatste moment aangesloten op de rotondes. Tot die tijd gebruiken we de nieuwe rondweg voor bouwverkeer. Naar verwachting kan de rondweg in het najaar van 2018 open.

 

Bereikbaarheid

Tijdens het aansluiten van de rotondes op de bestaande N345 (Rijksstraatweg) is het noodzakelijk de Rijksstraatweg tijdelijk geheel of gedeeltelijk af te sluiten. Gedurende de rest van de werkzaamheden blijft de Rijksstraatweg bereikbaar.

 

Inloopspreekuur

Vanaf 18 januari is er iedere donderdagochtend een inloopspreekuur in de bouwkeet van Liebregts/BAM. Dit spreekuur is van 11.00 tot 12.00 uur aan de Rijksstraatweg (tussen Garage Vos en Machinehandel Bruntink).