Bouwnieuwsbrief 06

19 juli 2018 09:41

In opdracht van de provincie Gelderland leggen wij de rondweg N345 Voorst aan. Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van dit project.

Bouwnieuwsbrief 06

 

Contouren zichtbaar

De noordelijke rotonde heeft begin deze maand de eerste onderlaag asfalt gekregen. Hierdoor kun je inmiddels zien hoe het eindresultaat gaat worden.

In het weekend van 20 tot en met 23 juli wordt de huidige Rijksstraatweg aangesloten op deze rotonde. Hiervoor is het noodzakelijk de weg af te sluiten vanaf het bruggetje tot aan Autobedrijf Vos. Aanliggende woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

Ook op de zuidelijke rotonde is de eerste onderlaag asfalt aangebracht. Tevens is de aansluiting gemaakt op de bestaande Rijksstraatweg.

 

Fietstunnel Klarenbeekseweg.

We zijn gestart met de aanleg van de fietstunnel Klarenbeekseweg. Daarvoor is eerst een fundering aangebracht. Dit is meteen de vloer van de tunnel. We kunnen nu verder met de wanden.

 

Viaduct Enkweg

Bij het viaduct Enkweg ligt de vloer er al in. Daar zijn we begonnen met de schuine wanden en voorbereidingen om straks het dek van het viaduct te kunnen storten.

 

Rondweg

Op een aantal delen van de nieuwe rondweg hebben we asfalt aangebracht. Ook op de parallelweg.

 

Vakantieperiode

Tijdens de vakantieperiode liggen de werkzaamheden niet stil. In deze periode sluiten we de noordelijke rotonde aan op de Rijksstraatweg. De parallelweg wordt aangesloten op de kruisende wegen De Riete, Hezeweg, Kruisweg en Tuinstraat. Daarnaast gaan we beton storten voor de bouw van het viaduct en de fietstunnel.

 

Brandweeroefening

Afgelopen juni heeft de brandweer Voorst de nieuwe rondweg gebruikt om een oefening uit te voeren. Deze oefening deden zij samen met de brandweer van Eerbeek en de politie.

Aanmelden schouwrondes met de gebiedsconciërge

De volgende rondleiding vindt plaats op donderdag 27 september om 15.00 uur.

U kunt zich hiervoor aanmelden tot donderdag 20 september a.s. door een mail te sturen naar de omgevingsmanager Petra Raemaekers, p.raemaekers@fl-liebregts.nl.

 

Nieuwsbrief

Wilt u deze nieuwsbrief per mail ontvangen dan kunt u zich hiervoor aanmelden via de website www.rondwegvoorst.nl,

Menubalk->Actueel->Aanmelden Bouwnieuwsbrief.

 

N345 Rondweg Voorst

De N345 vervult een belangrijke functie voor het doorgaande verkeer in de regio Zutphen-Apeldoorn-Deventer. De N345 doorsnijdt op dit moment de kern van Voorst. Een rondweg verbetert zowel de doorstroming, de leefbaarheid in Voorst als de regionale bereikbaarheid.

 

Meer informatie

In de periode van 20 juli tot en met 13 augustus kunt u contact opnemen met Jan Meerkerk, hij is telefonisch bereikbaar onder nummer 06-53425866 of per mail j.meerkerk@fl-liebregts.nl.

U kunt de omgevingsmanager het beste bereiken op dinsdag en donderdag op telefoonnummer

06-39703052 of door een mail te sturen naar p.raemaekers@fl-liebregts.nl. Iedere donderdag is er een inloopspreekuur tussen 11.00 en 12.00 uur in de bouwkeet aan de Rijksstraatweg (tussen Garage Vos en Machinehandel Bruntink).www.rondwegvoorst.nl

 

Contactgegevens provincie Gelderland

Jan van de Wouw

Telefoon: 026-3598491

www.gelderland.nl/N345voorst